Garnalen Cocktail

Bereidingstijd:

20 minuten

Aantal personen:

4

Ingrediënten:

  • 1 eetl mayonaise;
  • 1 eetl crème fraiche;
  • 200 gr garnalen (Hollandse of grote of een combinatie hiervan);
  • 2 mineola’s;
  • Snufje peper en zout;
  • Paar blaadjes veldsla (ook te vervangen door koriander).

Bereiding:

Snijd eerst met een mes het bovenste en onderste gedeelte van de mineola’s. Daarna snijd u de schil van boven naar onder in een ronde beweging er af zodat je ook net het witte vliesje aan de buitenkant mee neemt. Dan snijd u de partjes los door met een mes langs de witte vliesjes te snijden. Vervolgens snijd u alle partjes in stukjes. Meng de crème fraiche met de mayonaise en breng op smaak met een snufje peper en zout.

Meng de garnaaltjes er doorheen en schep de stukjes mineola’s er ook door (bewaar eventueel een paar mooie garnaaltjes en blaadjes sla voor garnering). Verdeel het garnalenmengsel afwisselend met een blaadje veldsla over 4 kleine glaasjes. Garneer ten slotte de bovenzijde met een mooie garnaal en een blaadje sla: bon appétit!

Bron:

https://www.leukerecepten.nl/recepten/frisse-garnalencocktail/ 

garnalen cocktail visrecepten visgerechten vis recept viswinkel visspeciaalzaak bennekom