Gevulde courgette met tonijn

Bereidingstijd:

50 minuten

Aantal personen:

4

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote courgetten;
  • 2 blikjes tonijn natuur (uitgelekt gewicht ongeveer 300 gr);
  • 250 gr blauwe schimmelkaas (Danish Blue, Roquefort, Bleu d’Auvergne), in blokjes gesneden;
  • 100 ml room;
  • 2 blikjes tomatenblokjes of 1 groot blik(totaal gewicht ongeveer 800 gr);
  • 1 ui, fijngesnipperd;
  • 1 groentebouillonblokje;
  • 2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden;
  • zwarte peper;
  • klontje boter.

Bereiding:

Verwarm eerst de oven voor op 200°C. Smelt vervolgens een klontje boter in een pan en fruit de ui glazig. Giet er daarna de tomatenblokjes over en kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje, Italiaanse kruiden en peper. Indien de Italiaanse kruidenmix zout bevat dan gebruikt u beter geen groentebouillonblokje. Laat de tomatensaus 15 à 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Halveer de courgetten in de lengte en hol het vruchtvlees uit. Pureer het vruchtvlees in een blender. Schep de courgettepuree in een zeef en laat goed uitlekken. Doe de uitgelekte tonijn in een kom en voeg er de helft van de blauwe kaas bij + 100 ml room + courgettepuree. Kruid ook flink met zwarte peper. Plet de ingrediënten met een vork en roer alles goed om tot u een homogeen mengsel hebt. Vul de courgetten met het tonijnmengsel en verdeel de overige blauwe schimmelkaas over de courgetten met tonijn. Giet daarna de tomatensaus in een ovenschotel en schik hierop de gevulde courgetten. Plaats de gevulde courgetten met tonijn in de oven en bak ze 30 à 35 minuten. Prik met een vork in de courgette om te controleren of ze naar wens gebakken zijn. Ten slotte, serveer met pasta of volle rijst.

Bron:

http://www.budgetkoken.be/ovenschotels/gevulde-courgette-met-tonijn.php

gevulde courgette met tonijn visgerechten visrecepten fishfriend