Makreel quiche met paprika

Bereidingstijd:

30 minuten

Aantal personen:

4

Ingrediënten:

  • 1 gerookte makreel (ca. 400 g);
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid;
  • 2 el olijfolie;
  • 3 paprika’s naar keuze, in reepjes;
  • 4 eieren;
  • 150 ml slagroom;
  • 150 g geraspte jong belegen kaas;
  • 2 el verse tijmblaadjes.

Bereiding:

Verwarm de oven eerst voor tot 200 ºC. Bekleed dan een ingevette quiche- of taartvorm met de deegplakjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de paprikareepjes 5 min. Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Klop vervolgens de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de helft van de paprika en de makreel op de deegbodem. Schenk er de helft van het ei-kaasmengsel over en verdeel dan de rest van de paprika en de makreel over. Schenk tenslotte de rest van het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Klaar en genieten maar!

Bron:

https://visrecepten.nl/recepten-bereiden/recepten/makreelquiche-met-paprika

makreel quiche met paprika visrecepten visgerechten vis recept viswinkel visspeciaalzaak bennekom