Pasta met zeevruchten, garnalen en mosselen gekookt in witte wijn

Bereidingstijd:

40 minuten

Aantal personen:

4

Ingrediënten:

  • 400 gr spaghetti;
  • 200 gr zeevruchten;
  • 100 gr garnalen;
  • 500 gr mosselen;
  • 200 ml witte wijn;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 rode peper;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • Zout en peper;
  • Scheut olijfolie;
  • Verse peterselie.

Bereiding:

Kook eerst de spaghetti in een ruime hoeveelheid water met een snufje zout gaar. Was daarna de mosselen en tik ze een voor een op het aanrecht. Als de schelp niet dicht gaat dan zijn ze niet goed en moet je ze weggooien. Doe vervolgens de mosselen in een grote (mossel)pan en kook ze 8 minuten in ongeveer in 200 ml witte wijn gaar. Tussendoor schud u de pan een aantal keer door elkaar. Mosselen die dicht zijn gebleven na het koken zijn niet goed, dus die verwijdert u.

Giet daarna het kookvocht van de mosselen in een zeef met schone theedoek. Hak de knoflook en rode peper ook fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook, ui en rode peper een minuutje. Voeg de zeevruchten en garnalen toe. Bak deze 3 minuten en voeg 100 ml van het gezeefde kookvocht toe. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Meng de spaghetti voorzichtig met de zeevruchten en warm nog een minuutje door. Hak ten slotte de peterselie fijn en roer door de pasta. Schep de spaghetti op borden en verdeel de mossels er over: eet smakelijk!

Bron:

https://www.leukerecepten.nl/recepten/pasta-met-zeevruchten/

pasta met zeevruchten recept visgerechten visspecialiteiten viswinkel visspeciaalzaak bennekom