Zalm uit de oven met citroen

Bereidingstijd:

40

Aantal personen:

4

Ingrediënten:

  • 4 mootjes zalm (ongeveer 200 gr per stuk);
  • 600 gr krielen;
  • 600 gr groene asperges;
  • 1 citroen;
  • 1 teentje knoflook;
  • 2 takjes peterselie;
  • Peper en zout;
  • Olijfolie.

Bereiding:

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden (hete lucht). Hak de knoflook fijn en voeg dit toe aan ongeveer 4 el olijfolie. Breng dan de knoflookolie op smaak met peper en zout. Was de krielen en halveer ze. Verdeel ze daarna over een bakplaat en voeg 2 el van de knoflookolie toe. Meng dit door elkaar en zet de schaal in de oven.

Was vervolgens de asperges en verwijder het kontje. Smeer de asperges in met de knoflookolie. Breng de zalm ook op smaak met peper en zout en wat knoflookolie. Snijd de citroen in hele dunne plakjes en leg deze op de zalm. Haal de krielen na ongeveer 20 minuten uit de oven. Voeg de asperges en de zalm bij de krielen en plaats de bakplaat terug in de oven. Bak de zalm en de asperges nog ongeveer 15 minuten mee. Haal de zalm ten slotte uit de oven en garneer het met wat fijngehakte peterselie. U zou er nog een yoghurtsausje bij kunnen serveren van 1 el mayonaise, 2 el Griekse yoghurt, een handje fijngehakte kruiden en wat peper en zout. Genieten!

Bron:

zalm uit de oven recept visgerechten vis recepten viswinkel visspeciaalzaak bennekom